MA HAR

Lichaamsgerichte Psychotherapie.
Natuurgeneeskunde.


Craniosacraaltherapie - Zacht voor alle blokkades

Net als de Lichaamsgerichte Psychotherapie is ook hierbij de bedoeleing de harmonie te herstellen tusen lichaam en geest. Dit wordt ook hier gedaan door het opsporen van de opgeslagen ervaringen, deze te voelen, te ervaren en bewust te worden.
De ingang hierbij is het fasciale systeem waardoor alle informatie van het lichaam loopt. Een belangrijk aangrijpingspunt is hierbij naast het lichaam ook de schedel.
Een zeer zachtaardige, manuele therapie die gebruikt maakt van de handen van de therapeut en  van vragenaan de cliënt om blokkades in het Cranio-Sacraal Systeem te vinden (vroegkinderlijke trauma's of uit latere perioden in het leven).Door te leren voelen, bewust te worden van de gebeurtenis, de eigen reactie en de opgeslagen emoties en lichamelijke reacties, kan men deze patronen herkennen en loslaten. Lichaam en geest krijgen ruimte
doorde milde inwerking op de schedel en elders in het lijf door de craniosacrale technieken. Het ervaren en bewustworden van het hele blokkerende patroon en de handelingen van de therapeut op het craniosacrale systeem, wordt het zelfherstellend vermogen gestimuleerd.Ons immuunsysteem, onze ademhaling, coördinatie, bloedsomloop,spijsvertering, hartslag, hormoonhuishouding en daarmee ook ons humeur, ons denken, ons voelen, ons gehele functioneren en algehele welzijn
is afhankelijk van het (on) welbevinden van het systeem 'mens'. Of wij in staat zijn te leven naar onze bedoeling (onze blauwdruk) of we daarin voldoende liefde, aandacht, ruimte, vrijheid, mogelijkheden en kracht vinden om te leven zoals we bedoeld zijn te zijn.