Craniosacraaltherapie

Bij Craniosacraaltherapie is het doel; de harmonie te herstellen tussen lichaam en geest. Dit wordt gedaan door het opsporen van de opgeslagen ervaringen, die zich laten zien in veranderingen in de spanning van de lichaamsfascie. Deze spanningen te voelen, te ervaren en bewust te worden.
Ingang is het fasciale systeem waar doorheen alle informatie ervaringen of input van de mens loopt. Een belangrijk aangrijpingspunt is de schedel, voorzien van een belangrijk deel van die fascia n.l. de hersenvliezen.
 Een zeer zachtaardige, manuele therapie om blokkades(vroegkinderlijke of uit latere periodes in het leven) of trauma’s, in het cranio-sacrale systeem te vinden.
Lichaam en geest krijgen ruimte door de milde inwerking op de schedel en elders in het lichaam door craniale technieken en zo wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd.

Ons immuunsysteem, onze ademhaling, co√∂rdinatie, bloedsomloop, spijsvertering, hartslag, hormoonhuishouding en daarmee ons denken, ons voelen, ons gehele functioneren en algehele welzijn is afhankelijk van het (on)welbevinden van het (energetische)systeem ‘mens’.
Met alle aandacht en liefde wordt hier tijdens de sessie mee/aan gewerkt.