Despacho

Achtergrond

De Paqo’s uit Peru werken met de eeuwenoude krachtige Despacho’s. Despacho’s zijn fundamentele ceremonies van de Qeros, waarbij de Mesa, de medicijnbuidel, betrokken wordt. De Despacho is een van de belangrijkste manieren waarop de Qeros de werkelijkheid manifesteren. De eenvoud en de liefde waarmee zij dit doen is zichtbaar en voelbaar. 
De basisintentie van het maken van een Despacho is het eren van Great Spirit en de Goden voor transformatie, het tonen van dankbaarheid voor heling, of bij initiaties (inwijdingen). De bedoeling achter een Despacho ceremonie kan verschillen:

  • Intenties voor vrede voor de wereld
  • Dichterbij huis voor een goede oogst
  • Iets persoonlijks, bijvoorbeeld verlichting van pijn, genezing van ziekte, hulp bij stervensproces en afscheid nemen
  • Ook bij huwelijk, nieuwe cycli, geboorte
  • Uit dankbaarheid
  • Bij belangrijke gebeurtenissen


De kracht van intentie

Met een Despacho heb je de kans om op alle gebieden van je leven, waar jij voelt dat je ondersteuning nodig hebt of zou willen vragen om zegeningen, te focussen. Het is een zeer krachtige manier om je intenties vast te stellen en te laten gaan. In weken en maanden na een Despachoceremonie zal je worden verrast door het verkrijgen van de ‘dingen’ waarnaar je hebt gevraagd. Zij het misschien in een onverwachte of ongebruikelijke vorm.

Opbouw

De opbouw kan enige tijd duren, vooral als de deelnemers zich veel mensen en/of dingen herinneren waarvoor ze gebeden willen toevoegen. Uiteindelijk wordt de bundel op een specifieke manier gevouwen, gesloten en vastgebonden. De Sjamaan/heler loopt nogmaals rond en haalt de laatste restjes zware energie van je aura en lichaam, die nog zijn blijven. Hierna wordt de Despacho geofferd in het vuur, aan het water of aan Pachamama (Moeder Aarde), waarbij heling en transformatie plaatsvindt. 

Kosten

De Despacho’s kunnen individueel aangevraagd worden voor €40. Bij het wisselen van de seizoenen zijn de kosten €10 per persoon. De Despacho gaat door bij vier personen.