Metamorfose therapie

Metamorfose therapie is een massage en betekent letterlijk: ‘gedaantewisseling’, ‘herschepping’, ‘grote verandering’. Het is een eenvoudige techniek voor zelfgenezing, creatieve groei en bewustwording, die verandering van binnenuit op gang brengt. 

Een behandeling bestaat uit een lichte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, soms aan de handen of het hoofd. Robert Saint John ontdekte dat de reflexpunten van de ruggengraat corresponderen met de punten van de prenatale periode. Gaston Saint Pierre werkte de techniek verder uit en gebruikte de naam metamorfose techniek. In het Nederlands werd dat vertaald met metamorfose massage.
Door de reflexgebieden op de voeten te behandelen, kunnen blokkades die zowel voor de geboorte als tijdens het leven zijn ontstaan, herkend en losgelaten worden. Hierdoor wort verandering van binnenuit mogelijk. Om te werken aan bewustzijn, verwerken van (oude) emoties na trauma’s of ernstige ziekte, psychische klachten, ook hormonale klachten, of gewoon voor een heerlijke ontspanning. Deze methode is ook te gebruiken bij mensen in een terminaal stadium. Dan kan het helderheid geven in wat ze nog kunnen doen of oplossen en meer vrede en minder angst geven om te sterven.