Wie ben ik?
Ik ben Brigitte Berkhout. In de 30 jaar waarin ik als fysiotherapeut heb gewerkt, heb ik mij al verdiept in de homeopathie, fytotherapie en bioresonantie. Snel daarna ben ik begonnen met de craniosacraaltherapie. Ik heb toen mijn praktijk fysiotherapie beëindigd en heb in 2009 mijn praktijk voor natuurgeneeskunde geopend. De opleiding Eclectisch Energetische Therapie heeft nog vele behandelaspecten toegevoegd.

Dit alles maakt dat ik een bepaalde visie heb op het werk dat ik mag doen;

Ik heb een holistische visie waarin de mens wordt beschouwd als één geheel. Lichaam, gevoelens, emoties, gedachten, overtuigingen en sociale omstandigheden, geest, ziel, verleden, heden en toekomst, zijn gebieden die alle verbonden zijn, zijn EEN. Ze beïnvloeden elkaar en vormen bij gezondheid een perfecte balans. Gebeurt er op het ene niveau iets, dan heeft dat effect op de andere niveaus, ontstaat er disbalans en zo ontstaan blokkades en klachten.
Door verwerking, bewustwording, acceptatie, inzichten en heling kan de harmonie van lichaam, ziel en geest, worden hersteld door stimuleren van ons zelfherstellend vermogen.
De behandelingen zijn gericht op één of meerdere gebieden die meespelen bij de blokkade
of klachten.
Ook de cursussen en de opleidingen die worden gegeven, helpen met deze inzichten en het stimuleren van onze eigen kracht en het inzetten van ons eigen potentieel.

Dus welkom bij Ma Har, Praktijk voor Multidisciplinaire EEN- therapie en Natuurgeneeskunde.


Ik houd mij aan de algemene gedragsregels en richtlijnen van de beroepsverenigingen VBAG en MET en het register RBCZ. 
Klachten en geschillen worden afgehandeld conform de door de VBAG opgestelde regels middels expertisecentrum Quasir. Ernstige zaken worden neergelegd bij het Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ). 


BTW-Nummer: NL059145328B01